• Incl.Excl.
  BTW
 • Handleidingen »
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

    Leemstuc

    Leemstuc

    Leemstuc, 100% natuurlijk product, makkelijk zelf aan te brengen

    Leemstuc is een prachtige manier om uw wanden af te werken. Het is een volledig natuurlijk product, gemaakt uit klei, zand en leem. Het resultaat is een vlakke wand met betonlook, maar die een sterk karakter uitstraalt. Het vertoont een structuur die met beton ciré te vergelijken is. U kiest bij leemstuc uit kleuren die nauw aansluiten bij uw interieur. We hebben een grote keuze aan tinten. Onze leemstuc is van hoge kwaliteit, namelijk A-kwaliteit. Het is een duurzaam product waar u heel wat jaren zult van genieten. Het grote voordeel van leemstuc is dat u het zeer makkelijk en snel zelf kunt aanbrengen. Wil u toch graag raad over de leemstuc kleuren, hoe het product te gebruiken en wat de toepassingen zijn? Neem gerust contact met ons op, wij beantwoorden graag uw vragen. 

     

    Waarom kiezen voor leemstuc?

    Een groot pluspunt van leemstuc is dat het een natuurlijk product is. Het is gebaseerd op puur natuurlijke producten: leem, klei en zand. Het is niet schadelijk voor de gezondheid of voor het milieu. Het product wordt zelfs verpakt in recycled emmers. U doet aan ecologisch verantwoord wonen als u voor leemstuc kiest. Daarnaast is leemstuc ook ademend. Het is zelfs vochtregulerend. Het neemt enerzijds vocht uit de lucht op, anderzijds laat leemstuc het vocht in de muren toch vrijkomen. Een ander voordeel van dit product is dat leemstuc in kleuren beschikbaar is die u perfect in uw interieur kunt verwerken. Gaat u graag voor zachte kleuren of voor felle tinten, houdt u van unieke contrasten of heeft u liever ton sur ton? Of u kiest bijvoorbeeld een muur in leemstuc in één kleur, en een muur in leemstuc in andere kleuren, dat kan ook perfect! En wat zeer belangrijk is: dit product is eenvoudig zelf aan te brengen. U hoeft geen specialist te zijn om met leemstuc aan de slag te gaan.

     

    Leem stuc zelf aanbrengen

    Bent u volop bezig aan het renoveren of heeft u een nieuwe woning? Leem stuc aanbrengen is zeker niet moeilijk. Als u een beetje handig bent, lukt het perfect. Voor het aanbrengen van leemstuc heeft u ook geen speciale werktuigen nodig. Een aluminium spaan is al voldoende. U mengt het product met water zoals het op de verpakking is vermeld en het is klaar om te gebruiken. Wij raden aan om eerst een primer op de wanden aan te brengen. Dit zorgt ervoor dat de wand minder poreus is en dat het product goed hecht. Daarna brengt u een laag leem stuc aan met het spaan. U brengt de structuur aan zoals u het zelf wilt: grof, minder grof of glad. U laat de muur drogen tot hij handdroog is. Daarna brengt u een tweede laag aan. Deze laat u ook drogen. Eventueel werkt u de wand nog af door hem te benevelen en het oppervlak nog eens glad te strijken. Uw wand is klaar! Bij uw bestelling krijgt u ook een uitgebreide beschrijving hoe u dit product moet gebruiken. En als u vragen heeft, zijn wij er voor u om u te helpen.

    Waar kunt u leemstuc toepassen?

    Leemstuc is zeer goed toepasbaar in alle kamers. Denk maar aan de woonkamer, slaapkamers en hal. Wil u leemstuc in de badkamer en de keuken gebruiken? Dit kan perfect. Let wel op: leemstuc kan niet waterdicht gemaakt worden. Leemstuc in de badkamer kan dus zonder problemen op de wanden aangebracht worden. Gebruik leem stuc in de badkamer niet om bijvoorbeeld een douchecel of wasbak te bekleden. Er zou water doorheen sijpelen, met soms zeer nare gevolgen. Een alternatief voor leemstuc in de badkamer of keuken, is betonstuc. Dit product hebben wij ook in ons aanbod. Dit kan waterdicht gemaakt worden. Leemstuc in de badkamer is een zeer goede keuze als u het op de juiste manier gebruikt. Door leemstuc op badkamer muren te gebruiken, zorgt u ervoor dat de muren blijven ademen. Door leemstuc in de badkamer toe te passen, vermijdt u dat er schimmel op de muren ontstaat. Hebt u hierover graag meer informatie over leem stuc in de badkamer, keuken of andere kamers? Of twijfelt u of bepaalde leemstuc kleuren te verkrijgen zijn? Laat het ons weten, wij helpen u graag verder.

     

    Kies uw leemstuc in onze webwinkel

    Heeft u gekozen om uw muren met leem stuc af te werken? Lees dan goed hoeveel u precies nodig heeft per m² en voor twee lagen. U kunt bij ons al leemstuc kopen voor 1 m². Heeft u toch nog wat van het product over? Dan bewaart u het goed afgesloten, het blijft nog lang goed. Wil u graag eerst bij u thuis zien hoe de leem stuc kleuren er zullen uitzien? Vraag dan een testpakket aan. U probeert het eerst op het oppervlak dat u wil afwerken en u ziet meteen het resultaat. U kunt dan nog beslissen om leem stuc in andere kleuren te kiezen. Wij hebben in ons gamma een regenboog aan kleuren en ook zeer bijzondere kleuren zoals zilver en goud.

     

    Bestel leemstuc online bij Betonstunter

    Wil u graag leem stuc voor de keuken, slaapkamer of woonkamer? Dan kiest u de leem stuc die u wenst en bestelt u gewoon online via onze webshop. U kunt de leemstuc kleuren eerst testen voordat u beslist. Indien u voor een natte ruimte gaat zoals de badkamer, keuken of toilet, dan adviseren wij om voor beton cire te gaan. Leemstuc is namelijk vochtregulerend. Indien de leemstuc de vocht niet kwijt kan raken, dan kan er schimmel of verschillende donkere plekken ontstaan. Wilt u er een gereedschapsset of een gereedschapsset pro bij? Dan bestelt u dit tegelijkertijd. Wanneer u wanden wil bekleden waar hoeken in voorkomen, dan bestel u ook hoektroffels. U krijgt al het materiaal thuis geleverd binnen 1 tot 3 werkdagen.