• Incl.Excl.
  BTW
 • Handleidingen »
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

    Al onze Beton Ciré kleuren

    Al onze Beton Ciré kleuren

    Alles wat je wilt weten over onze
    Beton cire kleuren
    Tijd
    2-3 dagen
    Kosten per m2
    V.a. €18,-
    Stappen
    5
    Klusniveau
    3/5
     Youtube test
    Gereedschaps pakket:

    Het volgende is standaard inbegrepen bij een beton cire gereedschapspakket:

    • Menggarde en primerkwast
    • Spackmes
    • PU-rollers
    Beton ciré pakket:

    Het volgende is standaard inbegrepen bij een bij een beton cire pakket zelf mengen en kant en klaar:

    • Primer
    • Beton cire geschikt voor 2 lagen
    • Twee lagen PU coating   
    Is beton cire aanbrengen moeilijk?

    Nee, als jij een beetje handig bent kan je met beton cire kant en klaar aan de slag. Beton cire is vanuit vroeger moeilijk, maar is zodanig doorontwikkeld dat wij het makkelijk hebben gemaakt voor jou. De PRO-Serie is reeds op kleur gemaakt en kan direct uit pot aangebracht worden. We hebben de 5 stappen voor je opgenomen op video en onze collega Jasper legt het je graag uit. Het beton cire kant-en-klaar pakket samen met het gereedschap pakket maakt jou klaar voor de klus, wanneer begin jij? Voor onze handleiding lichten wij de kant-en-klaar uit, omdat 80% van onze klanten voor kant-en-klaar kiest.

    Stap 1: Ondergrond voorbereiding
    Aandachtspunten
    Stofvrij, vlak en sterk

    Om Beton Ciré correct aan te brengen, moet de ondergrond schoon, droog en vrij van stof zijn. Daarbij is een vlakke en sterke ondergrond belangrijk. Beton Ciré is namelijk net zo sterk als de ondergrond zelf. Beton Ciré is slechts een dunne decoratieve afwerking van slechts 1 mm dik. Dit betekent dat kleine oneffenheden direct zichtbaar zijn en opgevuld worden door Beton Ciré. Dit zorgt ervoor dat het verbruik veel hoger ligt dan wanneer het oppervlakte egaal is.


    Als de ondergrond bestaat uit tegels, moet deze vooraf worden behandeld met een tegelprimer en voegenvuller. Voor andere oppervlakken kan Ardex R1C gebruikt worden om deze vlak en egaal te maken. Let wel op dat dit tot maximaal 1 centimeter mag zijn. Anders gaat dit ten koste van de sterkte van de ondergrond.

    Stap 2: Primer aanbrengen
    Aandachtspunt
    Voldekkend aanbrengen
    Droogtijd
    1 - 2 uur

    Als je Beton Ciré gaat aanbrengen, moet je altijd beginnen met het aanbrengen van de Betonstunter primer. Gebruik hiervoor de microvezelroller die in onze gereedschapsset zit. Verder zitten ook alle benodigdheden voor het aanbrengen van de Beton Ciré in.


    Zorg ervoor dat je de primer geleidelijk en gelijkmatig aanbrengt op de ondergrond. Laat de primer vervolgens 1 tot 2 uur drogen voordat je verder gaat met de volgende stappen. Het is belangrijk dat de ondergrond droog is voordat je verder gaat met de stap. De primer zorgt namelijk voor de hechting tussen de Beton Ciré en de ondergrond.

    Stap 3: Beton cire laag 1
    Aandachtspunt
    Slechts 0,6mm dik
    Droogtijd
    5 uur

    Nadat de primer droog is, kan de eerste laag Beton Ciré met een spackmes of spaan worden aangebracht. De dikte van de eerste laag ligt tussen de 0,3 en 0,6 mm, waardoor het een dunne decoratieve toplaag wordt. De eerste laag heeft een dikke korrel die reliëf mogelijk maakt. Hiermee kan je dus een mooie basis leggen.


    Het gemiddelde verbruik is gebaseerd op een glad en egaal resultaat. Als je veel reliëf wilt creëren, adviseren wij om wat extra materiaal te bestellen. Ook is het verstandig om bij de eerste keer aanbrengen van Beton Ciré wat meer materiaal te bestellen. Het verbruik van een starter ligt vaak hoger dan iemand die het vaker heeft gedaan. Als je bijvoorbeeld 0,72 mm aanbrengt in plaats van 0,6 mm, ligt het verbruik 20% hoger en kom je 20% materiaal tekort voor jouw project.


    De droogtijd van de eerste laag is ongeveer 5 uur bij een temperatuur van 16 graden Celsius. Als er na het drogen oneffenheden zijn ontstaan, kunnen deze worden weggewerkt door dit op te schuren met korrel 80 of 120 en vervolgens weer stofvrij te maken voor laag twee.

    Stap 4: Beton cire laag 2
    Aandachtspunt
    0,3 mm dik & patroonbepalend
    Droogtijd
    5 uur

    De structuur en uitstraling worden bepaald door de tweede laag. Deze laag bevat minder korrel en wordt als het ware over de eerste laag heen geschraapt met een flexibel spackmes. Wij adviseren voor het creëren van een patroon een professioneel spackmes van 25 cm. Het 8 cm spackmes is handig voor het werken in meerdere hoekjes. Wil je 10+ m2 vloer gaan doen? Dan wordt het 35 cm spackmes vaak gebruikt. Hiermee is het creëren van een rustiger patroon beter te realiseren. Voor het strak afwerken van de hoeken is een hoektroffel nodig.


    De droogtijd van de tweede laag Beton Ciré bedraagt ook 5 uur (bij 16 graden). Als je een geheel glad resultaat wilt zonder reliëf, kun je laag twee opschuren met korrel 80 of 120. Verwijder de stof voor je begint met stap 5. Als je tevreden bent met het resultaat, hoef je de tweede laag niet op te schuren.

    Stap 5: PU Coating
    Aandachtspunt
    2 lagen aanbrengen
    Droogtijd
    2 uur

    Het aanbrengen van een beschermlaag is de laatste stap bij het gebruik van Beton Ciré. Omdat Beton Ciré op zichzelf niet waterdicht is, is het noodzakelijk om een PU coating aan te brengen.


    Om dit te doen, moet je de A-component mengen met de B-component, waarbij het belangrijk is om alleen te mengen wat je gaat gebruiken. Als je meerdere lagen coating aanbrengt in de badkamer, moet je elke laag pas vlak voor het aanbrengen mengen. Als je dit niet doet en alles in één keer mengt, zal de coating uitdrogen en kun je laag twee en drie niet meer aanbrengen voor de natte ruimte. De twee-componenten coating moet worden aangebracht met een microvezel roller. Deze rol je rustig over het oppervlak dat behandeld is met Beton Ciré.


    Na twee uur kan de volgende laag coating worden aangebracht. Na de laatste laag moet de coating vijf dagen uitharden voordat deze klaar is voor gebruik. Om ervoor te zorgen dat de coating optimaal droogt, is het beste om een constante temperatuur van 15 tot 24 graden aan te houden. Zorg er tijdens het drogen voor dat de temperatuur minimaal 15 graden is.

     

    Beton ciré Prijs - Traditioneel

    Aantal m2Beton ciré Per m2Met 2 laag coatingKorting
    1m2€19,00€35,00Standaard
    25m2€18,05€33,255%
    35m2€17,10€31,5010%
    45m2€16,15€29,7515%
    95m2€15,20€28,0020%

     

    Beton ciré Prijs - Kant & klaar

    Aantal m2Beton ciré Per m2Met 2 laag coatingKorting
    1m2€28,00€44,00Standaard
    25m2€26,60€41,805%
    35m2€25,20€39,6010%
    45m2€23,80€37,4015%
    95m2€22,40€35,2020%

    Wat kost beton cire?

    Als je overweegt om Beton Ciré te gebruiken, zijn er twee opties beschikbaar. Bij traditionele Beton Ciré moet je deze zelf mengen en kost het €19,- per m2 en een extra van €8,- per laag coating. Voor de vloer wordt aangeraden om drie toplagen aan te brengen en voor de wanden twee lagen. Dit is hierdoor een prijs van €35,- per m2 voor de wanden en €43,- per m2 voor de vloer.


    Als je kant-en-klare Beton Ciré wilt gaan gebruiken, dan kost dit €28,- per m2 en €8,- per laag coating. Net als bij traditionele Beton Ciré worden voor de wanden twee toplagen aanbevolen en voor de vloer drie toplagen. Dit resulteert in een prijs van €44,- voor twee toplagen en €52,- voor drie toplagen.

    Welk beton cire kleuren pakket kiezen?

    Beton cire is een populaire afwerkingsmethode van de vloer en muur die veel wordt gebruikt in zowel woningen als bedrijven. Het heeft vele voordelen, waaronder duurzaamheid, makkelijk onderhoud en esthetiek. Beton cire komt in verschillende kleuren, dus je kunt altijd iets vinden dat perfect bij jouw smaak past. Bekijk onze beton cire kleuren hieronder en neem contact met ons op voor meer informatie.

     

     
    Traditioneel

    PRO-Serie
    Prijs per m2 €18,-
    € 28,-

    Type Zelf mengen
    Kant & klaar

    Projectomvang Drie tot vier dagen
    Slechts twee dagen

    Kleuren 10 kleuren
    60+ kleuren

    Systeem 1 korreldikte


    Laag 1: Dikke korrel (RAW)
    Laag 2: Fijne korrel (FINE)

     

    Style uw woning, kies uit onze vele beton cire kleuren

    Uw interieur inrichten begint met de keuze van kleuren. Iedere woning heeft een eigen stijl en iedere bewoner heeft een eigen voorkeur. Daarom bieden wij bij Betonstunter een zeer uitgebreid gamma aan beton cire kleuren. U hoeft niet onmiddellijk heel uw woning te gaan bekleden met beton ciré. U kunt bij ons eerst beton cire stalen aanvragen zodat u al een idee krijgt van hoe het er bij u thuis zal uitzien. Vraag gerust informatie aan onze klantenservice. Wij helpen u bij het kiezen van uw beton cire kleuren.

     

     

    Basistips bij uw keuze uit onze kleuren beton cire

    Elke kleur heeft een ander effect op uw interieur. Lichte kleuren voor beton cire doen de kamers groter lijken. Donkere kleuren voor beton cire maken uw kamer intiemer. Eén kleur voor zowel vloeren, plafond en muren doen uw kamer groter lijken dan wanneer u verschillende kleuren gebruikt. Donkere plafonds en lichte muren doen uw kamer lager lijken, lichte plafonds en donkere muren doen uw kamer hoger lijken. Donkere vloeren en lichte muren doen uw kamer kleiner lijken, lichte vloeren en donker muren doen uw kamer groter lijken. Dit zijn een aantal basisprincipe bij binnenhuisarchitectuur. Het is aan u om te bepalen welk effect u wilt bekompen en welke beton cire kleuren u precies wilt gebruiken.

     

    meng en verwerkingsset beton cire

     

    Benodigdheden voor het aanbrengen van Beton Ciré

    Betonstunter levert u graag alle benodigdheden tegen scherpe tarieven zoals:

     

    ✔ Menggarde (niet nodig bij kant & klaar)
    ✔ Roller
    ✔ Verfbak
    ✔ Spaan
    ✔ Blokkwast

     

    Ondergrond voorbereiden

    ✔ Schuurmachine
    ✔ Stofzuiger
    ✔ Tape

     

    Beton ciré; Prijs - Traditioneel

    Aantal m2Beton ciré Per m2Met 2 laag coatingKorting
    1m2€19,00€35,00Standaard
    25m2€18,05€33,255%
    35m2€17,10€31,5010%
    45m2€16,15€29,7515%
    95m2€15,20€28,0020%

     

    Beton ciré; Prijs - Kant & klaar

    Aantal m2Beton ciré Per m2Met 2 laag coatingKorting
    1m2€28,00€44,00Standaard
    25m2€26,60€41,805%
    35m2€25,20€39,6010%
    45m2€23,80€37,4015%
    95m2€22,40€35,2020%

     

    Warme en koele beton cire kleuren

    In ons gamma hebben wij zowel 'koele' als 'warme kleuren'. Wit is bijvoorbeeld een koele kleur, bruin is een warme kleur. Zo kunt u bijvoorbeeld voor elke kamer van beton cire kleur veranderen en zo elke kamer een andere uitstraling geven. Enkele beton cire stalen aanvragen helpt u al een heel eind op weg. U zult versteld staan hoe kleuren die op het eerste zich gelijkaardig zijn, toch een totaal andere look aan een kamer kunnen geven. De juiste keuze van kleuren is dan ook cruciaal. Tenslotte gaat u grote oppervlakken met beton cire bekleden, wat een groot effect op uw interieur zal hebben. U kunt bij ons beton cire stalen aanvragen zodat u makkelijker een keuze kunt maken. U kunt dan nog altijd uw beton cire kleur veranderen en zo de uitstraling van uw woning veranderen.

     

    De beton cire kleuren in uw woning integreren

    Beton cire kan niet alleen op vloeren, wanden en plafonds aangebracht worden. Er zijn nog heel wat andere elementen in de woning die u met cire beton kunt afwerken. Denk voor de badkamer aan een bad, badmeubel of douchebak. In de keuken kunt u uw aanrecht in beton cire maken. Denk maar aan de haard, een tv-meubel of een vensterbank in de woonkamer die u in beton cire realiseert. Zelfs bestaande meubels kunt u opnieuw bekleden met beton cire. Beton cire is namelijk op veel types van ondergrond toe te passen. U kunt perfect van beton cire kleur veranderen voor elk oppervlak dat u met cire beton bekleedt. Maak contrasten of maak een uniform geheel. Beton cire stalen aanvragen biedt u nog meer de mogelijkheid om creatief om te gaan met de kleuren van beton cire. En zelfs als u al een laag beton cire van een bepaalde kleur heeft aangebracht en het is niet echt wat u had gedacht, dan kan u nog altijd de beton cire kleur veranderen voor de tweede laag.

     

    Meest populaire beton cire kleuren van 2023

    • Wit; is een van de meest populaire beton cire kleuren. Wit geeft een ruimte een frisse en moderne uitstraling. Hoewel je vaak vuil of vlekken op wit ziet, is het door onze coating eenvoudig te onderhouden.
    • Grijs: Beton cire is perfect voor mensen die op zoek zijn naar iets tussen de twee extremen van wit en zwart in. Er zijn verschillende grijze tinten die een rustige en serene uitstraling geven.
    • Beige: De kleur beige geeft een warme en rustige uitstraling op zowel de muur als de vloer. Het is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een natuurlijke uitstraling.
    • Blauw: Hoewel je de kleur blauw waarschijnlijk niet verwacht in deze lijst geeft het een koele en ontspannende uitstraling. Blauwe beton cire is perfect voor mensen die graag in een rustige omgeving vertoeven. Hierbij is het wel van belang om eerst de juiste verhouding goed afstemt.
    • Rood: Rode beton cire geeft energie en warmte aan een ruimte. Onze rode tinten zijn subtiel en zorgen voor een zomerse uitstraling. Hoewel rood wat gewaagde is dan de natuurlijke tinten, komt deze zeker in ons lijstje van kleuren van 2023.
    • Zwart: Het is perfect voor mensen die op zoek zijn naar een klassieke en tijdloze uitstraling. Zwart beton cire kan echter ook een ruimte snel druk maken, dus gebruik het met mate. Voor sommigen kan de kleur zwart te donker zijn, zij kiezen dan vaak voor de kleur antraciet.
    • Bruin: Beton cire in de kleur bruin geeft een rustige en natuurlijke uitstraling. Het is erg passend voor mensen die houden van een rustige en ontspannen sfeer. Er zijn verschillende bruine tinten in ons assortiment waardoor er altijd een mooie bruintint tussen zit.

     

    Probeer en combineer

    Heeft u tussen de kleuren van beton cire uw voorkeur gevonden? U kunt zonder problemen beton cire stalen aanvragen. U bekijkt het effect. Bent u nog niet tevreden en wilt u de beton cire kleur toch veranderen? Dan kunt u opnieuw andere beton cire stalen aanvragen. Zo komt u uiteindelijk tot die kleuren van beton cire die exact aan uw verwachtingen voldoen.

    Beton cire is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren, dus er is altijd wel iets dat perfect bij jouw smaak past. Bekijk onze beton cire kleuren hieronder en neem contact met ons op voor meer informatie.

     

    Bestel uw favoriete beton cire kleuren bij Betonstunter

    Heeft u uw keuze gemaakt uit onze veel prachtige kleuren in beton cire? U bestelt eenvoudig online. Wij leveren zeer snel!