• Incl.Excl.
  BTW
 • Handleidingen »
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters

    Beton Ciré voor in de badkamer

    Wilt u een waterdichte moderne afwerking voor je badkamer? Toepasbaar voor muur en vloer? Dan is Beton Ciré de perfecte oplossing die je eenvoudig zelf kan aanbrengen. Onze oplossing is in prachtige kleuren en tinten verkrijgbaar. Toon meer
    6 Producten
    Beton Ciré badkamer pakket - Kant & klaar // 60+ kleuren

    Beton Ciré badkamer pakket - Kant & klaar // 60+ kleuren

    ✓ Volledig waterdicht bij gebruik van coating
    ✓ Uitermate geschikt voor badkamers en vochtige ruimtes
    ✓ Op kleur gemengd, gemakkelijk aan te brengen

    € 28,-
    Bekijken
    Beton Ciré pakket - Kant & klaar // 60+ kleuren

    Beton Ciré pakket - Kant & klaar // 60+ kleuren

    ✓ Kant & Klare pasta
    ✓ Volledig pakket met Beton Ciré, primer en indien gekozen een waterdichte coating
    ✓ Iets duurder maar voor iedereen verwerkbaar

    Laten aanbrengen door een professional? Vraag een prijsindicatie aan.

    € 28,-
    Bekijken
    • Beton Ciré laten aanbrengen? Geen probleem Beton Ciré laten aanbrengen? Geen probleem
    • Klanten beoordelen ons met een 9,6. Klanten beoordelen ons met een 9,6.
    • Perfect voor de badkamer, keuken, vloer en wanden. Perfect voor de badkamer, keuken, vloer en wanden.
    Beton Ciré pakket - Zelf mengen // 18 kleuren

    Beton Ciré pakket - Zelf mengen // 18 kleuren

    ✓ Zelf mengen tot een pasta
    ✓ Volledig pakket met Beton Ciré , primer en indien gekozen een waterdichte coating
    ✓ Scherp geprijsd voor de handige doe-het-zelver

    Laten aanbrengen door een professional? Vraag een prijsindicatie aan.

    € 18,-
    Bekijken
    Tegelprimer - 10 m²

    Tegelprimer - 10 m²

    Tegelprimer is een speciale primer die wordt gebruikt als voorbereiding voor het aanbrengen van Beton Ciré over tegels.

    ✓ Sterke hechting op tegels
    ✓ Creëert egale ondergrond i.c.m. Voegevuller
    ✓ Zeer eenvoudig aan te brengen.

    € 17,50
    Bekijken
    Voegenvuller - 5 m²

    Voegenvuller - 5 m²

    Deze hoogwaardige voegenvuller is speciaal ontworpen om alle voegen en naden naadloos op te vullen bij Beton Ciré over tegels.

    ✓ Egale ondergrond voor je Beton Ciré
    ✓ Sterke hechting
    ✓ Eenvoudig aan te brengen met een spackmes

    € 45,-
    Bekijken
    Ardex R1C Renovatiepleister

    Ardex R1C Renovatiepleister

    Heb jij een oneffen ondergrond of wil je zeker zijn dat je een mooi strak eindresultaat krijg bij je Beton Ciré? Gebruik dan onze Ardex Renovatiepleister.

    ✓ Uitvlakken, gletten en pleisteren van wanden en plafonds.
    ✓ Geschikt voor natte ruimtes;
    ✓ Z

    € 29,95
    Bekijken
    Alles wat je wilt weten als je een
    Beton Ciré Badkamer gaat maken
    Tijd
    2-3 dagen
    Kosten per m2
    V.a. €19,-
    Stappen
    5
    Klusniveau
    3/5
    Youtube test
    Gereedschaps pakket:

    Het volgende is standaard inbegrepen bij een beton cire gereedschapspakket:

    • Menggarde en primerkwast
    • Spackmes
    • PU-rollers
    Beton ciré pakket:

    Het volgende is standaard inbegrepen bij een bij een beton cire badkamer pakket zelf mengen en kant en klaar:

    • Primer
    • Beton cire geschikt voor 2 lagen
    • Twee lagen PU coating
    Populaire kleuren voor de badkamer
     
    Is beton cire aanbrengen in de badkamer moeilijk?

    Nee, als jij een beetje handig bent kan je met beton cire kant en klaar aan de slag. Beton cire is vanuit vroeger moeilijk, maar is zodanig doorontwikkeld dat wij het makkelijk hebben gemaakt voor jou. De PRO-Serie is reeds op kleur gemaakt en kan direct uit pot aangebracht worden. We hebben de 5 stappen voor je opgenomen op video en onze collega Jasper legt het je graag uit. Het beton cire kant-en-klaar pakket samen met het gereedschap pakket maakt jou klaar voor de klus, wanneer begin jij? Voor onze handleiding lichten wij de kant-en-klaar uit, omdat 80% van onze klanten voor kant-en-klaar kiest.

    Stap 1: Ondergrond voorbereiding
    Aandachtspunten
    Stofvrij, vlak en sterk

    De ondergrond van Beton Ciré dient voor verwerking schoon en stofvrije zijn. Ook dient de ondergrond goed vlak, sterk en droog te zijn. Beton cire is een decoratieve toplaag met een totale dikte van 1mm. Dit betekent dat kleine oneffenheden zorgen voor een hoger verbruik.

     

    Een tegel ondergrond dien je bijvoorbeeld met een Tegelprimer en voegenvuller voor te behandelen. Overige oppervlaktes kunnen met een Ardex R1C strak gemaakt worden.

    Stap 2: Primer aanbrengen
    Aandachtspunt
    Voldekkend aanbrengen
    Droogtijd
    1 - 2 uur

    Breng altijd eerst de Beton Ciré primer van Betonstunter aan. Dit kan je doen met de microvezelroller. De microvezelroller is onderdeel van onze gereedschapset. Hierin vind je alle benodigdheden voor het aanbrengen van beton ciré.

    Breng de primer geleidelijk en egaal aan op de ondergrond. Na het aanbrengen is het belangrijk dat de primer 1 tot 2 uur de tijd heeft om op te drogen.

     

    Onze standaard primer is voor een zuigende ondergrond. Heeft u een niet-zuigende ondergrond, dan vindt u hier speciale primer voor.

    Stap 3: Beton cire laag 1
    Aandachtspunt
    Slechts 0,6mm dik
    Droogtijd
    5 uur

    Breng nadat de primer droog is de eerste laag Beton Ciré aan. Het beste kan dit met een spackmes of spaan worden aangebracht. De dikte van de eerste laag beton cire is minimaal 0,3 en maximaal 0,6 mm. Hierdoor is het een hele dunne decoratieve toplaag. Laag één van de beton cire heeft een dikke korrel, waarmee je reliëf kan realiseren. Waarbij het gemiddelde verbruik is gebaseerd op glad en egaal resultaat. Mocht je veel reliëf willen creëren, dan adviseren wij om wat ruimer te bestellen.

    Is het de eerste keer dat je beton ciré aan gaat brengen? Bestel dan wat meer beton ciré. Vaak ligt het verbruik van een starter iets hoger dan iemand die het vaker heeft gedaan. Mocht je bijvoorbeeld i.p.v. 0,6 mm 0,72 mm aanbrengen, dan ligt je verbruik gelijk 20% hoger en kom je 20% materiaal te kort.

    De droogtijd van de eerste laag beton ciré is 5 uur (bij 16 graden). Bij eventuele oneffenheden kun je dit nadat de eerste laag opgedroogd is wegschuren met korrel 80 of 120 en vervolgens het oppervlak stofvrij maken.

    Stap 4: Beton cire laag 2
    Aandachtspunt
    0,3 mm dik & patroonbepalend
    Droogtijd
    5 uur

    Nu wordt het leuk, want de tweede laag is bepalend voor de structuur en de uitstraling. De tweede laag beton ciré bevat minder korrel, waardoor je deze als het ware over de eerste laag beton ciré heen schraapt. Hierbij is het verstandig om een flexibel spackmes te gebruiken. Een professioneel spackmes is 25 cm, waardoor je een mooi patroon kunt creëren. Heb je meerdere hoekjes? Daarvoor is het 8 cm spackmes erg handig. Er is ook nog een groter spackmes, van 35 cm spackmes, die veel gebruikt wordt voor vloeren. Hiermee creëer je een rustiger patroon voor grote oppervlaktes. Voor het afwerken van de hoeken is een hoektroffel nodig.

     

    Ook de droogtijd van de tweede laag beton ciré is 5 uur (bij 16 graden). Mocht je een geheel glad resultaat willen zonder reliëf, dan kun je laag twee opschuren met korrel 80, of 120. Maak deze stofvrij voor je begint met stap 5. Mocht je tevreden zijn met het resultaat, dan hoef je de tweede laag niet op te schuren.

    Stap 5: PU Coating
    Aandachtspunt
    2 lagen aanbrengen
    Droogtijd
    2 uur

    De laatste stap is de beschermlaag van de beton cire. Beton cire zelf is niet waterdicht, hier zorgt de PU coating voor. Meng hiervoor de A component met de B component, hierbij is het belangrijk dat je enkel aanmaakt wat je gaat aanbrengen. In het geval van de badkamer worden meerdere lagen coating aangebracht. Bij elke laag moet dit pas vlak voor het aanbrengen worden aangemaakt. Indien je dit in één keer doet droogt de coating uit en kan je laag twee en drie (in de natte cel) niet aanbrengen. Deze twee-componenten coating breng je vervolgens met een microvezel roller aan over het oppervlak dat met beton cire is verwerkt. Na twee uur kan je de volgende laag coating aanbrengen. Na de laatste laag, dien je deze coating 5 dagen te laten uitharden. Na vijf dagen is deze volledig uitgehard en klaar voor gebruik.

    De coating droogt het beste bij een constante temperatuur tussen 15 en 24 graden. Zorg ervoor dat de temperatuur tijdens het opdrogen minimaal 15 graden is.

    Beton ciré badkamer Prijs - Traditioneel

    Aantal m2Beton ciré Per m2Met 2 laag coatingKorting
    1m2€19,00€35,00Standaard
    25m2€18,05€33,255%
    35m2€17,10€31,5010%
    45m2€16,15€29,7515%
    95m2€15,20€28,0020%

     

    Beton ciré badkamer Prijs - Kant & klaar

    Aantal m2Beton ciré Per m2Met 2 laag coatingKorting
    1m2€28,00€44,00Standaard
    25m2€26,60€41,805%
    35m2€25,20€39,6010%
    45m2€23,80€37,4015%
    95m2€22,40€35,2020%

    Wat kost beton cire in de badkamer?

    Bij de keuze van beton cire voor in de badkamer kun je voor twee mogelijkheden gaan. Indien je voor traditionele beton cire gaat, dan dien je deze zelf te mengen. De prijs begint bij €19,- per m2 waar per laag coating €8,- bij op komt. Voor de badkamer vloer adviseren drie toplagen, net als in de natte cel. Voor de overige wanden adviseren wij twee lagen. Hierdoor komt de prijs voor wanden uit op €35,- per m2 en voor de vloer en natte cel €43,- per m2.

    Mocht je voor kant-en-klare beton cire gaan, dan kost de beton cire €28,- met daarbij iedere toplaag €8,-. Net zoals bij de traditioneel adviseren wij voor de wanden twee toplagen en voor de vloer en natte cel drie toplagen. Hierdoor komt de prijs uit op €44,- bij twee toplagen en €52,- bij drie toplagen.

     

    Nadat u de beton cire badkamer nadelen en voordelen overwogen heeft en u weet nu dat beton cire in de badkamer aanbrengen niet moeilijk is, doet u uw bestelling eenvoudig online. U kiest tussen de diverse beton cire kleuren voor de badkamer en stuurt uw bestelling via onze webshop door. Kunt u niet wachten en wilt u snel uw beton cire in de badkamer aanbrengen? Geen probleem, uw cire beton voor de badkamer wordt meestal al binnen drie werkdagen geleverd.

    Geef uw badkamer meer klasse met de beton ciré van Betonstunter

    Beton cire is voor de badkamer een zeer geschikt product. Het grootste voordeel van beton cire voor de badkamer is dat het watervast is nadat een coating is aangebracht. Een ander kenmerk is dat het een zeer moderne en gezellige uitstraling heeft. Met deze uitstraling creëert u de badkamer van uw dromen. Op deze pagina vindt u informatie over hoe beton cire in de badkamer aanbrengen, wat de voordelen van beton cire in de badkamer zijn en hoe u uw persoonlijke stijl met betonlook voor de badkamer kunt creëren. Als u vragen heeft over beton cire in de badkamer, laat het ons gerust weten en contacteer ons.

     

     

    Voordelen van een betonlook badkamer

    • Beton cire in de badkamer, betekend dat na het aanbrengen uw wanden waterbestendig zijn en deze niet waterdoorlatend zijn.
    • Eenvoudig over tegels aan te brengen, snel en voordelig een totaal andere look voor je badkamer. Renovatie over tegels? Bestel dan beton cire + tegelprimer. Je ontvangt dan een volledige set inclusief gereedschap waarmee je direct aan de slag kan
    • Het kan ook toegepast worden op de wasbak of bijvoorbeeld op badkamermeubels. Zo creëert u een uniform geheel.
    • Beton cire voor de badkamer vloer is een vrij dunne laag in vergelijking met andere soorten vloeren, denk hierbij aan tegels. Met de afwerk coating is uw vloer sterk en duurzaam.
    • Beton cire voor de badkamer is naadloos en dus zeer hygiënisch en eenvoudig schoon te houden en af te nemen.
    • Als u bij betonlook de kleuren voor de badkamer kiest, kiest u uit verschillende kleuren. U creëert hiermee een eigen stijl en sfeer.
    • Beton cire in de badkamer is perfect combineerbaar met vloerverwarming.

     

    Zoals u merkt, heeft badkamer beton cire veel voordelen.

     

    Kies uit de vele beton cire kleuren voor de badkamer

    De beton cire kleuren voor de badkamer zijn zeer uiteenlopend. U kiest tussen rustige en eerder opvallende betonlook kleuren in de badkamer. U kunt er ook voor kiezen om verschillende kleuren beton cire in de badkamer te combineren.

     

     

    Beton ciré aanbrengen in de badkamer, hoe doe je dat?

    Bij Betonstunter bieden wij u de mogelijkheid om eigenhandig cire beton in de badkamer aan te brengen. Wat betreft de ondergrond, is beton cire geen probleem. Beton cire voor in de badkamer kan op diverse ondergronden worden toegepast. Denk hierbij aan tegels, MDF en een cementdekvloer. Het enige wat wél noodzakelijk is, is dat u een vrij gelijkmatige ondergrond heeft. Eventueel egaliseert u deze voordat u het beton cire in uw badkamer aanbrengt. Mocht u hierover vragen hebben, wij adviseren u natuurlijk graag. Dit bespaart u veel in de kosten en u krijgt er toch hoge kwaliteit en een mooi resultaat voor terug. In onze webshop koopt u kant en klare beton cire voor badkamers of kunt u ervoor kiezen om cire beton voor de badkamer te kopen die zelf te mengen is. Bij het pakket kunt u ook een verwerkingsset bijbestellen om de badkamer beton cire te mengen en aan te brengen. Hiermee heeft u alles wat u nodig heeft om cire beton in de badkamer aan te brengen. Het enige wat u nog rest is de beton cire kleuren voor de badkamer te kiezen.

    Badkamer muur:

    ✔ Witte primer
    ✔ Beton ciré
    ✔ Fixeer
    ✔ Twee componenten coating (2 lagen)

    Badkamer vloer:

    ✔ Primer (of epoxy primer op aanvraag)
    ✔ Beton ciré
    ✔ Fixeer
    ✔ Twee componenten coating (3 lagen)

    Optioneel: Tegelprimer voor als je de beton ciré aanbrengt over je tegels heen. 

    Benodigdheden voor het aanbrengen van Beton Ciré in de badkamer

    Betonstunter levert u graag alle benodigdheden tegen scherpe tarieven zoals:    ✔ Menggarde (niet nodig bij kant & klaar)
    ✔ Roller
    ✔ Verfbak
    ✔ Spaan
    ✔ Blokkwast

    Ondergrond voorbereiden voor een betonlook badkamer

    ✔ Schuurmachine
    ✔ Stofzuiger
    ✔ Tape

     

    Veelgestelde vragen
    Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over het materiaal. Hiernaast zijn de meest gestelde vragen over het aanbrengen met de desbetreffende toepassing te vinden.

    Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

    NR. #1 Beton Cire webshop | Vanaf €19,- per m2
    Wat zijn de meest gemaakte fouten met beton ciré in de badkamer?
    Ik wil op de muren en de vloer beton ciré aanbrengen. Lopen de kosten dan erg op?
    Ik heb (oude) badkamertegels. Moet ik deze verwijderen?
    Hoe zorg ik ervoor dat een beton ciré badkamer schoon & hygiënisch blijft?