Handleidingen »
0

  Beton Ciré aanbrengen op de vloer

  Wilt u een vloer met beton ciré (laten) aanbrengen? Bekijk de mogelijkheden en de afwerkingen voor een een perfecte egale vloer van beton cire. Toon meer
  4 Producten
  Beton Cire pakket - Zelf mengen // 12 kleuren

  Beton Cire pakket - Zelf mengen // 12 kleuren

  ✓ Selecteer en bestel exact het aantal m2 wat u nodig heeft;
  ✓ Volledig pakket, inclusief primer, beton ciré en indien gekozen een waterdichte toplaag;
  ✓ Het zelf mengen pakket is zeer scherp geprijsd;

  Advies nodig? Chat met ons

  € 18,-
  Bekijken
  Beton Cire pakket - Kant & klaar // 60+ kleuren

  Beton Cire pakket - Kant & klaar // 60+ kleuren

  ✓ Selecteer en bestel exact het aantal m2 wat u nodig heeft ;
  ✓ PRO-Serie betreft een systeem met een RAW -laag 1 en FINE-laag 2;
  ✓ Kant & klare beton cire, kies voor gemak.

  € 28,-
  Bekijken
  Tegelprimer en voegenvuller

  Tegelprimer en voegenvuller

  Gaat u beton ciré over tegels aanbrengen? Voeg dan deze primer en voegenvuller toe aan je bestelling. Vul exact het aantal m2 in dat je nodig hebt.

  € 3,50
  Bekijken
  Beton Ciré - Gereedschapsset

  Beton Ciré - Gereedschapsset

  ✓ Alles direct in huis;
  ✓ Stevig gereedschap tegen een scherpe prijs;
  ✓ Optioneel: Bestel hoektroffels erbij.

  Heb je vragen of advies nodig, wij zijn bereikbaar via de chat

  € 25,-
  Bekijken
  Alles wat je wilt weten als je een
  Beton cire vloer gaat maken
  Tijd
  2-3 dagen
  Kosten per m2
  V.a. €19,-
  Stappen
  5
  Klusniveau
  3/5
  Youtube test
  Gereedschaps pakket:

  Het volgende is standaard inbegrepen bij een beton cire gereedschapspakket:

  • Menggarde en primerkwast
  • Spackmes
  • PU-rollers
  Beton ciré pakket:

  Het volgende is standaard inbegrepen bij een bij een beton cire vloer pakket zelf mengen en kant en klaar:

  • Primer
  • Beton cire geschikt voor 2 lagen
  • Drie lagen PU coating
  Populaire kleuren voor de vloer
  Is beton cire aanbrengen op de vloer moeilijk?

  Zelf beton cire aanbrengen op jouw vloer? Dit kan eenvoudig met de producten van Betonstunter. Wil je eerst weten hoe je beton cire aanbrengt? Bekijk dan de onderstaande video. Onze collega Jasper legt je graag uit hoe je de ondergrond voorbereid, je de beton cire aanbrengt en de beton cire uiteindelijk waterafstotend maakt. Wil je gelijk kunnen starten met jouw project? Kies dan voor kant-en-klare beton cire van Betonstunter. Deze wordt machinaal op kleur gemengd zodat jij gelijk kan starten. Heb je vragen over jouw project? Dan staan wij voor je klaar om deze in de chat of via de mail te beantwoorden.

  Stap 1: Ondergrond voorbereiding
  Aandachtspunten
  Stofvrij, vlak en sterk

  Om Beton Ciré goed te kunnen verwerken, is het van belang dat de ondergrond schoon (vrij van stof) en egaal is. Wanneer je wilt beginnen dient de ondergrond droog te zijn. Daarbij is Beton Ciré net zo sterk als de ondergrond. Daarom is het van belang dat de ondergrond stabiel is. Beton Ciré is namelijk een decoratieve afwerklaag die slechts 1mm dik is. Als de ondergrond kleine oneffenheden heeft, zal er meer Beton Ciré nodig zijn om het oppervlak volledig te bedekken.


  Als de ondergrond uit tegels bestaat, moet deze eerst behandeld worden met een tegelprimer en worden behandeld met voegenvuller. Voor andere oppervlakken kan de Ardex R1C gebruikt worden om het oppervlak vlak te maken.

  https://media.betonstunter.nl/beton-cire-vloer-voegen.jpg
  Stap 2: Primer aanbrengen
  Aandachtspunt
  Voldekkend aanbrengen
  Droogtijd
  1 - 2 uur

  Als je wilt beginnen met aan het aanbrengen van Beton Ciré, dient je de primer van Betonstunter aan te brengen. Dit kan worden gedaan met behulp van de microvezelroller die deel uitmaakt van onze gereedschapsset. Hierin zitten alle benodigdheden die je nodig hebt voor het aanbrengen van onze Beton Ciré.


  Breng de primer geleidelijk en gelijkmatig aan op de ondergrond en laat het vervolgens 1 tot 2 uur drogen voordat je verder gaat met de volgende stappen.

  Stap 3: Beton cire laag 1
  Aandachtspunt
  Slechts 0,6mm dik
  Droogtijd
  5 uur

  Nadat de primer is opgedroogd, kan de eerste laag Beton Ciré worden aangebracht met behulp van een spackmes of spaan. De eerste laag dient minimaal 0,3 en maximaal 0,6 mm dik te zijn. De eerste laag is een dunne decoratieve toplaag met een dikke korrel, waarmee reliëf gecreëerd kan worden.


  Het gemiddelde verbruik van Beton Ciré is gebaseerd op een glad en egaal resultaat. Indien jij ervoor kiest om veel reliëf te creëren, dan is het verstandig om iets meer Beton Ciré te bestellen. Ook als dit de eerste keer is dat je Beton Ciré aanbrengt, bestel dan iets extra materiaal. Het verbruik van een beginner ligt vaak hoger dan dat van iemand met (meer) ervaring. Als je bijvoorbeeld 0,72 mm dik aanbrengt in plaats van 0,6 mm, is het verbruik 20% hoger. Als je strak de vierkante meters besteld die je nodig hebt, dan kan het zijn dat je 20% te weinig materiaal hebt.


  De droogtijd van de eerste laag Beton Ciré is ongeveer 5 uur bij een temperatuur van 16 graden. Als er na het drogen oneffenheden zijn, waar jezelf ontevreden over bent, dan kan je deze wegschuren met korrel 80 of 120 en het oppervlak vervolgens stofvrij maken.

  https://media.betonstunter.nl/beton-cire-vloer-voegen.jpg
  https://media.betonstunter.nl/beton-cire-vloer-laag-1.jpg
  Stap 4: Beton cire laag 2
  Aandachtspunt
  0,3mm dik & patroonbepalend
  Droogtijd
  5 uur

  De tweede laag bepalend voor zowel de structuur, als de uitstraling van de Beton Ciré . Deze tweede laag heeft minder korrels en wordt als het ware over de eerste laag heen geschraapt met behulp van een flexibel spackmes. Voor het creëren van een mooi patroon, kun je het beste een professioneel spackmes van 25 cm gebruiken. Als er meerdere hoeken zijn, is een spackmes van 8 cm handig en voor grote oppervlakken is er een 35 cm spackmes dat een rustiger patroon creëert. Vaak worden deze grote spackmessen voor vloeren gebruikt. Om de hoeken naadloos af te werken, heb je een hoektroffel nodig. Deze zijn zowel als binnen en buiten hoektroffel verkrijgbaar


  De tweede laag Beton Ciré heeft ook een droogtijd van 5 uur bij een temperatuur van 16 graden. Als je een geheel glad resultaat wilt zonder reliëf, kun je de tweede laag opschuren met korrel 80 of 120. Zorg er wel voor dat je het oppervlak stofvrij maakt voordat je begint met stap 5. Als je tevreden bent met het resultaat, is het niet nodig om de tweede laag op te schuren.

  Stap 5: PU Coating
  Aandachtspunt
  3 lagen aanbrengen
  Droogtijd
  2 uur

  De beschermlaag van Beton Ciré vormt de laatste stap in het proces. Hoewel Beton Ciré zelf niet waterdicht is, zorgt de PU-coating ervoor dat het dat wel wordt. Het is belangrijk om de A-component en de B-component enkel te mengen voor de hoeveelheid die je gaat aanbrengen. Voor badkamers zijn meerdere lagen coating vereist, waarbij elke laag kort voor het aanbrengen moet worden gemengd. Als je de coating in één keer mengt, kan het uitdrogen en kan je de tweede en derde laag niet aanbrengen in de natte cel. Breng vervolgens de twee-componenten coating aan met een microvezel roller over het Beton Ciré oppervlak.


  Na twee uur kan je de volgende laag coating aanbrengen. Laat de coating na de laatste laag 5 dagen uitharden voordat je het oppervlak gebruikt. De coating droogt het beste bij een constante temperatuur tussen 15 en 24 graden, dus zorg ervoor dat de temperatuur tijdens het drogen minimaal 15 graden is.

  https://media.betonstunter.nl/beton-cire-vloer-voegen.jpg

  Beton ciré vloer Prijs - Traditioneel

  Aantal m2Beton ciré Per m2Met 2 laag coatingKorting
  1m2€19,00€35,00Standaard
  25m2€18,05€33,255%
  35m2€17,10€31,5010%
  45m2€16,15€29,7515%
  95m2€15,20€28,0020%

   

  Beton ciré vloer Prijs - Kant & klaar

  Aantal m2Beton ciré Per m2Met 2 laag coatingKorting
  1m2€28,00€44,00Standaard
  25m2€26,60€41,805%
  35m2€25,20€39,6010%
  45m2€23,80€37,4015%
  95m2€22,40€35,2020%

  Wat kost beton cire op de vloer?

  Wat zijn de kosten van Beton Ciré op de vloer? Als je besluit om Beton Ciré in op de vloer aan te brengen, zijn er twee opties beschikbaar. Bij traditionele Beton Ciré moet je deze zelf mengen. De prijs begint bij €19,- per m2 met een extra kost van €8,- per coating laag. Voor de vloer wordt geadviseerd om drie toplagen aan te brengen. Dit is hierdoor een totaalprijs van €43,- per m2.


  Als je kant-en-klare Beton Ciré wilt gebruiken, dan kost dit €28,- per m2 met ook €8,- per laag coating. Net als bij traditionele Beton Ciré wordt de vloer drie toplagen op toegepast. Hierdoor is de prijs €52,- per m2.

  https://media.betonstunter.nl/beton-cire-vloer-voegen.jpg

  Kies voor een beton cire vloer, strak en hedendaags

  Beton cire op de vloer geeft uw kamer een strakke look. Wist u dat beton cire op de vloer uw woning groter doet lijken, zeker als u de betonstuc vloer in de verschillende kamers laat doorlopen. U kan ook kiezen voor een beton cire vloer buiten en deze eveneens laten aansluiten met uw vloer van binnen. Zo krijgt u een nog groter ruimtegevoel.

   

   

  Voordelen betonlook vloer

  Beton cire op de vloer heeft heel wat pluspunten.

   

  • Beton cire op de vloer is watervast. Daarom is een beton cire vloer in de badkamer, keuken en toilet een perfecte oplossing.
  • Een beton cire vloer wordt zonder naden aangebracht. Het is een zeer hygiënische vloer omdat er zich geen bacteriën of vuil nestelen in kieren. Denk hierbij aan een beton cire badkamer vloer of een beton cire vloer in de keuken. Een beton cire vloer schoonmaken is zeer makkelijk. U gaat uw beton cire vloer schoonmaken met een vochtig doek en een neutraal schoonmaakmiddel.
  • Een beton cire vloer zelf aanbrengen is zeker niet moeilijk.
  • Een cire beton vloer kan op diverse ondergronden worden aangebracht. De ondergrond hoeft niet 100% egaal te zijn. Een beton cire vloer kan scheuren en putjes in de onderliggende laag makkelijk vullen of overbruggen.
  • Bij een beton cire vloer is de dikte niet zo extreem. Daardoor heeft u weinig verlies in de hoogte. U moet bijvoorbeeld geen deuren hoger gaan hangen of dorpels hoger steken.
  • U heeft geen grote keuze in kleuren van beton cire op de vloer.
  • Beton cire kan op de vloer, maar ook op wanden en het plafond aangebracht worden. U bepaalt zelf in hoeverre u beton ciré in uw woning verwerkt. En u kunt uw beton cire vloer combineren met andere objecten in beton ciré.
  • De prijs beton van cire vloeren is laag in vergelijking met andere vloeren. Als u de kosten van beton cire vloeren berekent, merkt u dat u heel wat met uw budget kunt aanvangen.
  • Een beton cire vloer geeft een groot ruimtegevoel.

   

  Het gebruik van betonstuc in uw woning

  Met beton ciré kunt u heel creatief omgaan. Combineer het beton cire op de vloer met andere elementen in uw woning. Wat denkt u van een beton cire vloer in de badkamer, gecombineerd met beton cire op de wasbak? Of laat uw beton cire badkamer vloer mooi aansluiten met beton cire op uw badkamermeubels? Denk aan een beton cire badkamer vloer die doorloopt in de slaapkamer. En niet alleen een beton cire badkamer vloer, maar ook vloeren in andere kamers kunt u combineren met meubelen of andere elementen in uw interieur.

   

  Denk aan een tafel in beton ciré, de haard bekleed met beton ciré, een trap of een vensterbank in cire beton. In de keuken combineert u het beton ciré op uw vloer met een beton cire aanrecht of keukenblad. De kosten van een betonstuc vloer vallen heel erg mee. U kunt een beton cire vloer zelf aanbrengen, wat de kosten voor uw vloeren een heel stuk naar beneden halen.

  Betonlook vloer; Prijs - Traditioneel

  Populair in Europa. Een beton cire vloer is erg populair in Europa en wordt ook in de Verenigde Staten steeds populairder. Er zijn veel voordelen aan een beton cire vloer, waaronder het feit dat het zeer gemakkelijk is om schoon te maken en te onderhouden. Beton cire vloeren zijn ook zeer duurzaam en kunnen vele jaren meegaan. Als u op zoek bent naar een nieuwe vloer, is een beton cire vloer van Betonstunter misschien wel iets voor u! De prijs van een beton cire vloer kan variëren, afhankelijk van het type en de grootte van de vloer. Beton cire vloeren zijn over het algemeen niet erg duur vergeleken met de alternatieven zoals tegels, wil je echt een betaalbare optie; ga dan voor zelf mengen, al blijft kant en klaar toch het makkelijkste.


  Aantal m2Beton ciré Per m2Met 3 laag coatingKorting
  1m2€19,00€43,00Standaard
  25m2€18,05€40,855%
  35m2€17,10€38,7010%
  45m2€16,15€36,5515%
  95m2€15,20€34,4020%

   

  Beton Ciré vloer; Prijs - Kant & klaar

  Aantal m2Beton ciré Per m2Met 3 laag coatingKorting
  1m2€28,00€52,00Standaard
  25m2€26,60€49,405%
  35m2€25,20€46,8010%
  45m2€23,80€44,2015%
  95m2€22,40€41,6020%

  Beton cire vloer voor in de badkamer?

  Geen probleem! Een beton cire vloer is perfect voor in de badkamer. Het is gemakkelijk te onderhouden en ziet er ook nog eens prachtig uit. Als u op zoek bent naar een nieuwe vloer, is een beton cire vloer misschien wel iets voor u! Wanneer u een beton cire vloer wilt laten aanbrengen, is het belangrijk om te weten dat er speciale aandacht moet worden besteed aan de ondergrond. Hoe onderhoud ik mijn beton cire vloer? Om ervoor te zorgen dat uw beton cire vloer zo lang mogelijk mooi blijft dient u rekening te houden met zuurvrije schoonmaak middelen. Een beton cire vloer is juist makkelijk schoon te houden, omdat er geen voegen in zitten. Gebruik een zachte doek of mop en dweil de vloer af. Daarna kunt u eventueel nog een droge doek of mop gebruiken om de vloer helemaal droog te maken. Als er toch vuil op de vloer komt dat met water en sop niet weg gaat, kunt u schoonmaakazijn gebruiken. Verdun het azijn met water en veeg hiermee de vlekken weg. 


  Beton cire vloer aanbrengen, hoe doe je dat?

  Zoals hierboven al aangegeven, kan u op meerdere soorten ondergrond beton cire vloeren zelf aanbrengen. Denk onder meer aan een oude vloer in tegels of een cementdekvloer. Bij het product wordt altijd een primer mee geleverd waarmee het cire beton veel beter hecht op de ondergrond. Bij het bestellen van het product duidt u aan voor welke toepassing het is. Omdat een beton cire badkamer vloer of vloer in de keuken perfect waterdicht moet zijn, raden wij meerdere toplagen aan. Als hij niet waterdicht is, kan er water insijpelen en kan een beton cire vloer gaan scheuren.

   

  Een beton cire vloer in de badkamer of keuken schoonmaken is ook veel makkelijker als hij van een toplaag is voorzien. U zult bij het bestellen zien dat er voor 'natte' ruimtes een of meerdere toplagen nodig hebben en dat de prijs voor een beton cire vloer hier iets hoger zal liggen. Start het leggen van uw beton cire vloer met het schoonmaken van de ondergrond. Daarna brengt u laag na laag aan, u laat elke laag drogen en schuurt de laag op. Zo gaat u verder tot alle lagen aangebracht zijn. U eindigt met de toplagen. De toplagen zorgen naast dat deze waterafstotend zijn, ook voor een beschermlaag. De coating zorgt er dus eigenlijk voor dat de vloer zeer hard wordt!  U laat alles goed drogen. Nog even de betonlook vloer schoonmaken en u bent klaar!

  Benodigdheden voor het aanbrengen van Beton Ciré op de vloer

  Betonstunter levert u graag alle benodigdheden tegen scherpe tarieven zoals:

  ✔ Menggarde (niet nodig bij kant & klaar)
  ✔ Roller
  ✔ Verfbak
  ✔ Spaan
  ✔ Blokkwast

  Beton Ciré vloer:

  ✔ Epoxy primer
  ✔ Beton ciré
  ✔ Fixeer
  ✔ Twee componenten coating (3 lagen)

  Optioneel: Tegelprimer voor als je de beton ciré aanbrengt over je tegels heen.

   

  https://media.betonstunter.nl/beton-cire-per-m2.jpg

   

  Betonstunter helpt u met het leggen van uw vloer

  Wilt u een beton cire badkamer vloer, een betonlook vloer in de keuken, slaapkamer of woonkamer? Wij helpen u graag. Bij elke bestelling krijgt u een verwerkingsset mee met materiaal om het product te mengen en te verwerken. U kiest zelf of u kant-en-klaar beton cire of nog te mengen product kiest. Door zelf aan de slag te gaan haalt u de kosten voor een beton cire vloer heel erg naar beneden.

   

  Uw cire beton vloer online bestellen

  Als u plannen heeft om een beton cire vloer in de badkamer, keuken of andere kamer te leggen, bestelt u gewoon online bij Betonstunter. De kosten van uw betonlook vloer zijn direct duidelijk. Het product voor uw beton cire badkamer vloer, keuken vloer of andere kamers wordt snel geleverd.

   

   

  Heeft u nog vragen over de kosten van beton cire vloeren, hoe u in natte ruimtes zoals de badkamer een beton cire vloer moet aanleggen of hoe u best start aan een beton cire vloer? Contacteer ons via telefoon, mail of via het invulformulier. Wij geven u graag raad over beton cire vloeren voor de badkamer, keuken, toilet, woonkamer of slaapkamer en ook over beton cire vloeren buiten. Heeft u vragen over de kosten van een beton cire vloer of wilt u weten met welke producten u uw beton cire vloer kan schoonmaken? Wij staan voor u klaar!

  Veelgestelde vragen
  Wij kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over het materiaal. Hiernaast zijn de meest gestelde vragen over het aanbrengen met de desbetreffende toepassing te vinden.

  Staat jouw vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

  NR. #1 Beton Cire webshop | Vanaf €19,- per m2
  Wat zijn de meest gemaakte fouten bij beton ciré op de vloer?
  Ik ben bang dat mijn beton ciré vloer gaat slijten. Kan ik dit voorkomen?
  Kan ik mijn beton ciré vloer zelf (gemakkelijk) onderhouden?
  Ik wil beton ciré aanbrengen over oude tegels. Is dit mogelijk?
  Kunnen meubels krassen veroorzaken op een beton cire vloer?
  Wanneer kan ik over de beton cire vloer lopen?